Kennel
Følg os
Copyright © 2019 Kennel Bella Volpino. All rights reserved.

Kennel Bella Volpino, er et lille stueopdræt af den sjældne race Volpino Italiano.

Jeg fik min første Volpino i 2007, og den skulle "bare" have været familiehund. Men så skulle jeg lige prøve en udstilling… og det gik jo meget godt … så siden da, er der ikke mange udstillinger i DKK eller SPK jeg er gået glip af :-D Jeg udstiller også rundt omkring i mange andre lande i Europa og på de store udstillinger som WDS og EDS. Og det går også rigtig godt. I 2017 blev Bella Volpino's No. 1 Bernard (Ejet af Anne Dorte og Nanna Klarlund) Verdensvinder til WDS i Leipzig, i en alder af kun 16 måneder. Og i 2018 gjorde hans lillebror det så... Min egen Bella Volpino's Prince Charming blev BIR og Junior Verdens Vinder i en alder af 17 måneder.

 

Da det er vigtigt for mig, at få “nye blod” køber jeg hunde fra forskellige linjer i Italien. Og bruger heller ikke kun mine egne hanner, jeg har derfor f.eks. været i Sverige nogle gange og parre med bla. Verdensvinderne fra 2012. Jeg har også haft en han fra Italien på besøg i over 1 år, som jeg brugte til nogle parringer og derudover udstillede ham i en masse lande i nordeuropa for ejeren. Jeg får kun hunde hjem, efter forældre der er PLL clear (Læs mere om sygdommen PLL under “Grooming/Sundhed”) Som udgangspunkt er en hvalp efter 2 frie forældre også selv fri, men jeg DNA tester for en sikkerheds skyld alle mine hunde, inden de bruges i avlen. Der er enormt meget fokus på denne øjensygdom, da racen er så sjælden, er det vigtigt at vi får avlet på de frie hunde og undgår de hunde der er bærer. Det er desværre ikke et krav, at hunde er DNA testet inden avl. Se jer godt for og kræv test af en evt. hvalp, hvis dens forældre ikke er testet, så i er sikre på ikke at stå med en hvalp der er bærer af en meget smertefuld øjensygdom, der hvis den bryder ud, betyder at hunden bliver blind :-(

Det er også vigtigt at have fokus på Patella Luxation (Løse knæskaller) Den er Ikke speciel kun for volpinoen, det er en lidelse der ses jævnligt hos små racer. Så tjek her også status på forældre inden i køber hvalp (er de ikke tetste, så bed om det, eller køb et andet sted), er de begge testet med resultat 0/0 er risikoen for arvelig patella minimal. Den kan dog springe generationer over og en hund kan også få patella pga. et trauma, så man har ingen garantier, men så har man gjort hvad man kunne ved købet af hvalpen.

 

Når mine hunde ikke længere bliver udstillet finder jeg til nogen af dem, deres helt egen specielt udvalgt udstationeringsfamilie, så de får alt den opmærksom og kærlighed de fortjener :-) Kunne du se dig selv og din familie som en fremtidig udstationeringsfamilie, så skriv og lad os tage en snak om hvad i kan tilbyde og hvad jeg kræver :-)

 

Jeg har i 2010 gennemgået DKK’s opdrætteruddannelse og hundeholderuddannelse. Jeg er medlem af DKK og Spidshundeklubben (Den specialklub Volpinoen hører under) Det er frivilligt om mine hvalpekøbere vil melde sig ind i DKK, men der er mange fordele bla. magasinet “Hunden”. Spidshundeklubben melder jeg mine hvalpekøberer ind. Det giver bla. en gratis udstilling i baby- eller hvalpeklasse. Det er dog ikke et krav fra min side, hvis man slet ikke har lyst til at prøve udstilling. Som medlem kan optjene point til årskonkurrencerne og der udgives et blad fra spidshundeklubben 6 gange årligt.  De har ca. 8-9 udstillinger om året, altid rigtig hyggeligt :-D

 

Jeg går meget på udstilling med mine hunde, det er en sjov hobby og hundene komme på den måde jævnligt ud og får god kontakt med andre hunde. Min ældste datter Sara har også konkurreret meget i både parklasse og seniorhandling (Blev årets juniorhandler 2010 og årets seniorhandler 2011 i Spidshundeklubben) Det har givet en masse dejlige bekendskaber i både Danmark og resten af Europa.